*2014 Vintage – Decanter World Wine Awards – Silver Medal
Antawara Barrel Selection, Maipo Valley, Chile
Acest blend, de culoare rosu copt vibrant cu nuanțe violete si arome de cireșe coapte, cassis si căpșuni are note usor afumate și condimente rezultate din maturarea în butoaie de stejar francez. Cerul gurii este inundat de eleganta matasoasa a taninilor. Un vin complex, lung, persistent și seducător.
139,00 lei /750ml
STRUGURI | 65% Cabernet Sauvignon 18% Syrah 10% Carmenere 7% Petit Verdot |
---|---|
RECOMANDARE GASTRONOMICA | Acest vin este perfect in compania oricarui tip de gratar, bucate din carne de vita si branzeturi maturate. |
PROCES DE VINIFICARE SI MATURARE | Recoltarea si selectia ciorchinilor se face manual in ladite pentru a obține numai cei mai buni struguri pentru acest vin. Strugurii se tin impreuna cu coaja la rece (10°C) timp de 5 zile, pentru a extrage culoare și arome. Fermentarea se va efectua la temperaturi de 26-28 °C, unde se vor face pompări pentru a extrage culoarea, aromele și taninii. Macerarea post fermentare de 10 zile este pentru a finaliza extracția cojilor și semințelor strugurilor. Mai târziu, vinul va fi transferat în butoaie de stejar francez unde va avea loc fermentarea malolactică și baricarea in stejar timp de 14 luni. |
TEMPERATURA DE SERVIRE | 15 – 17° C |
ALCOOL | 15% |