Sold Out!
2018

Gerard Bertrand, 6eme Sens Rose, Languedoc-Roussillon, Franta

Taramul contrastelor, Languedoc-Roussillon dă naștere vinurilor fructate, reprezentative pentru un terroir extrem de divers. Poalele Corbières-ului si cele ale Minervois-ului îmbrățișează marele albastru mediteranean care impreuna cu soarele optim constituie leagănul ideal pentru cultivarea viței de vie. Aici se naște al șaselea simț, promisiunea expresiei originale a soiurilor de struguri tipice sudului Franței. Produs al alchimiei climei și al pământului, al 6-lea simț este consensul ideal al vederii, al atingerii, al auzului, al mirosului și al gustului și vă va conduce la descoperirea celui de-al șaselea simț. Buchetul prezinta note de căpșuni, mere și miere. Un postgust puternic acidulat pentru a echilibra senzatia de dulce din acest vin.

42,00 lei /750ml

Out of stock

STRUGURI

Shiraz Grenache

RECOMANDARE GASTRONOMICA

Un vin ideal cu bucatele din bucătăria mediteraneană și de vară, salate mixte, carne la grătar si sushi.

PROCES DE VINIFICARE SI MATURARE

Gérard Bertrand este unul dintre cei mai remarcabili producatori de vin din sudul Franței. 6ème Sens este un vin roze care a fost produs prin scoaterea strugurilor din cuve.
Strugurii nu au fost lăsați să se macereze pentru a evita extragerea a prea multă culoare. Fermentarea
a început după ce a mustul a fost lasat să se stabilizeze timp de 48 de ore. Toate operațiunile de vinificare au fost efectuate sub efectul dioxidului de carbon până la începutul fermentaţiei. Fermentarea a avut loc la temperaturi scăzute, între 15 ° și 18 ° C. Vinul a fost lăsat in contact cu drojdia sa fină până la începutul conversiei malolactice, dupa care a fost pus de-o parte în cuvă pentru o scurtă perioadă, înainte de a fi îmbuteliat.

TEMPERATURA DE SERVIRE

12 – 13° C

ALCOOL

12,5%

Premii obtinute

*2007 Vintage Bronze · Challenge International du Vin *French Winemaker Gérard Bertrand Awarded „Best Vineyard Experience” – Celebrated Living’s Platinum List 2019

You may also like…